Stuttgartban a FABUC Europe központjában

FANUC központ

A SZE robottechnikai laboratóriumának képviseletében, 2020. február 17 – 18-án Stuttgartban jártam a FANUC Europe központjában.

A két napos tanulmányút során megismerkedhettem a FABUC Europe szakembereivel és megtekinthettem a kiállító és oktató központot. Láthattam bemutatót számos FANUC technológiáról, közöttük robotokról, CNC berendezésekről és egyéb piacvezető megoldásokról. Betekintést kaptam a FANUC által szervezett németországi robotikai verseny lebonyolításába, és előadásokat hallgattam meg a rendezvény vezető szervezőjétől, Nigel Ramsden -től.

Ezen a versenyen egyébként német egyetemi csapatok mérték össze tudásukat, robot programozás, szimuláció és robot cella építés területén. A két és fél napos verseny során a csapatokat nem csak a győzelem elérése hajtotta, hanem kapcsolatépítésre is volt lehetőségük a FANUC szakembereivel és vezetőivel, valamint más egyetemi csapatokkal is. A versenyen jól szereplő diákok további lehetőségeket kaphatnak a FANUC-tól, a tudásuk szélesítésére és akár ennek kamatoztatására is.