Előkelő helyezés a második FANUC Olimpián

Második FANUC Olimpia

Kép forrása CNC Média

A 2022-ben megrendezésre kerülő sanghaji WordSkills válogatója zajlott a FANUC törökbálinti székházában. A másfél napos versenyen a Széchenyi István Egyetem képviseletében hallgatóim Császár Miksa Henrik és Nagy Bálint figyelemreméltó eredményt értek el.

FANUC Hungary Kft. számára a szakemberképzés és az oktatás támogatása kiemelt fontosságú.

„Nemcsak világszinten, hanem Magyarországon is keressük a lehetőségeit annak, hogy megfelelő eszközöket és naprakész tudást biztosítsunk az oktatási intézmények számára. Az oktatócsomag segítségével a tanulók biztonságos körülmények között tanulhatják meg a robot használatát”. Erre pedig valóban szükség van: sok oktatási intézményben olyan eszközök állnak csak rendelkezésre, amelyeken a legújabb, ipari technológiák már nem mutathatók be. „Így hiába van meg a tudás és a tapasztalat, nincs megfelelő eszköz az oktatáshoz” – emelte ki Mezei Tamás, ügyvezető.

A cég 2010 óta oktatja a FANUC ACADEMY program keretében az érdeklődő szakembereket.

A FANUC nemcsak a válogatóverseny szervezésében, hanem a sanghaji WordSkills versenyre való felkészítésében is részt vesznek, ugyanis szakembereik ipari gyakorlattal is támogatják a hallgatókat.

A Skills versenyek célja világszerte – a szakmai kiválóságok megtalálása mellett – az oktatási intézmények és a támogató vállalatok közötti kapcsolat megteremtése. A versenyek követelményrendszere a nemzetközi trendeket követi, amelyeket mindenképpen fontos a hazai oktatási rendszerbe is integrálni.

Hallgatóim az előkelő harmadik helyezést hozták el a versenyben, megszorongatva a nyertes Óbudai Egyetem versenyző párosait. Így Sanghajban, az Óbudai Egyetem Alba Regia Kar tehetséges fiatal hallgatói képviselhetik hazánkat a világ legkiválóbbjai között.

Gratulálok a sikeres felkészüléshez és az eredményes versenyhez.