Az Arconic Alapítvány 2022-ben is támogatja a székesfehérvári Kar képzéseit

Az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar sajtótájékoztatón jelentette be, hogy 2022. évben 25.000 dollár támogatásban részesül az Arconic Alapítvány részéről a székesfehérvári műszaki felsőoktatás, azon belül a gyakorlati képzés fejlesztése. A rendezvényen Mészáros Attila Székesfehérvár MJV város alpolgármestere, Prof. Dr. Gulácsi László az Óbudai Egyetem tudományos rektorhelyettese, Gábor Balázs, az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft ügyvezető igazgatója és gyárvezetője és Prof. Dr. Györök György dékán ismertette a részleteket.

Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere köszöntőjében kiemelte, hogy immáron hosszú évek együttműködéséről lehet beszélni, amelynek jelenlegi mérföldköve, az újabb támogatás, hozzájárul a székesfehérvári műszaki képzések minőségének fejlesztéséhez. A város büszke az Óbudai Egyetem elmúlt években elért eredményeire, a befektetett, elvégzett munkára, amely az ipari partneri együttműködések számában is tetten érhető. Kiemelte, hogy a duális képzési formában a partnervállalatok szerepe fontos, hiszen egyéb kapcsolódási pontok is létrejöhetnek, amelyek segíthetik az egyetemet. Megjegyezte, hogy az Arconic Alapítvány a városban több kiemelt célt támogat, köztük a felsőoktatás gyakorlatorientáltságának a fejlesztését.

Prof. Dr. Gulácsi László, az Óbudai Egyetem tudományos rektorhelyettese bevezetőjében hangsúlyozta, hogy az Arconic az egyik legfontosabb partnere a székesfehérvári karnak és az egyetemnek is, aki a duális képzés elindításától kezdődően jelen van közreműködőként és támogatóként. Megjegyezte, hogy azóta végzett közös szakmai munka olyan bizalmat épített a Felek között, amely nemcsak a tudás átadásának a hídját képezi, hanem egyéb kooperációnak is lehetőséget biztosít, amely tovább mélyülve megalapozza a következő évek fejlődését. Büszkén jegyezte meg, hogy „az Óbudai Egyetem a felsőoktatási intézmények nemzetközi rangsorában a legjobban minősített műszaki egyetem lett Magyarországon és a Közép-Kelet európai régióban.” Megköszönte az együttműködést és a támogatást.

Gábor Balázs, az Arconic Köfém Mill Products Hungary Kft ügyvezetője és gyárvezetője köszöntőjében az Arconic Alapítvány tudatosságáról és a támogatási célokról is beszélt, amelyek a környezetvédelemtől, a hátrányos helyzetűek és az őket gondozó szervezet segítése, valamint az oktatás, a felsőoktatásig (tudományos alapokon nyugvó, gyakorlatorientált mérnökképzés) terjednek. Megjegyezte, hogy meglátásaik alapján az Óbudai Egyetem magas színvonalú teljesítménye a jövőben továbbra is érdemes a támogatásra. Saját egyetemi éveire visszaemlékezve, jegyezte meg, alig várták, hogy megtapasztalhassák az ipari környezetet annak idején. Napjaink jó válasza erre a duális képzés, ahol a végzettek az első munkanapjuktól, mint teljes értékű munkavállaló jelennek meg a szervezet életében.